0000

Terug naar overzicht

De Nachtegaal, Halsteren (Vogelenzang)

Het nieuwbouwproject Nachtegaal maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Vogelenzang. Daarbij werken Stadlander, de gemeente Bergen op Zoom en PLUS Vastgoed samen aan een levendig dorpshart voor Halsteren. Samen werken zij aan een gebied waar het prettig wonen, winkelen en ontmoeten is. Het appartementencomplex Nachtegaal vormt samen met de levensloopbestendige woningen aan Het Lindeke de eerste nieuwbouw in het gebied. Het zijn tevens de eerste Nul-op-de-Meter (NOM)-appartementen in Halsteren.

Dit is wonen in Nachtegaal in Halsteren:

-       Lage en stabiele energielasten dankzij het Nul-op-de-Meter (NOM)-principe

-       Ruime, levensloopbestendige driekamerappartementen

-       Gelegen in het dorps- en winkelhart van Halsteren

-       Voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers

De woningen
Bouwpartner Krijger bouwt hier in opdracht van Stadlander 15 appartementen. De woningen zijn zowel nultreden als Nul-op-de-Meter en bieden daarmee 100% comfort.

De appartementen zijn bijzonder ruim opgezet, met een grote woonkamer en zonnige balkons. De woningen beschikken daarnaast over een open keuken, een toiletruimte, een badkamer en 2 slaapkamers. Dit maakt de woningen geschikt voor zowel gezinnen als mensen die nu of in de toekomst zorg nodig hebben. De appartementen hebben een gezamenlijke binnentuin, waar zich ook de bergingen bevinden.

Nul-op-de-Meter
Alle appartementen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij genoeg energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’ aangetrokken. Daarnaast wekken de zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Woonomgeving
De nieuwbouw aan Het Lindeke maakt deel uit van het project Vogelenzang. Daarbij werken Stadlander, de gemeente Bergen op Zoom en PLUS Vastgoed samen aan een levendig dorpshart voor Halsteren. Samen zorgen ze voor een gebied waar het prettig wonen, winkelen en ontmoeten is. Het plan omvat de aanleg van een dorpsplein, uitbreiding en vernieuwing van twee supermarkten en uitbreiding van parkeergelegenheid. Daarnaast investeert Stadlander in het woonaanbod. Door woningen te slopen en te vervangen voor nieuwbouw. En door woningen te renoveren en klaar te maken voor de toekomst.


Foto's

Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding

Kenmerken

Woningtype Levensloopbestendige appartementen
Aantal woningen 15

Planning

Startdatum In voorbereiding
Datum van oplevering Verwachting sleuteluitgifte is najaar 2019
Terug naar overzicht