0000

Nieuws

Laatste nieuws

Voorrang voor woningzoekenden binnen de gemeente Tholen

12-01-2022

Inwoners van de gemeente Tholen kunnen voorrang krijgen als ze willen verhuizen binnen de gemeente. Stadlander wil met deze voorrangsregel onderzoeken of het zorgt voor verbetering van de leefbaarheid en sociale samenhang op het eiland Tholen.

Goed nieuws voor inwoners van het eiland Tholen!

Stadlander wil graag dat inwoners prettig samen kunnen wonen. Vanaf begin dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Tholen daarom voorrang krijgen als ze willen verhuizen binnen de gemeente. Stadlander wil met deze voorrangsregel onderzoeken of het zorgt voor verbetering van de leefbaarheid en sociale samenhang op het eiland Tholen.

Voor alle plaatsen op het eiland Tholen was al voorrang mogelijk via ‘kleine-kernen-binding’: woningzoekenden die verhuizen binnen de eigen ‘kern’ (dorp of stad) krijgen voorrang op woningzoekenden van buiten die kern. Nu komt daar dus ook de ‘gemeentelijke binding’ bij. De hoop is onder andere ook, dat hierdoor minder jongeren zullen vertrekken van het eiland, omdat ze makkelijker een woning vinden.

Meer weten? Kijk op https://www.zuidwestwonen.nl/voorrangsregelingen

 

(Let op: voorrang via ‘gemeentelijke binding’ is alleen mogelijk bij Stadlander en voor bepaalde woningen op het eiland Tholen. In de woningadvertentie staat dan duidelijk vermeld: “Voorrang voor woningzoekenden uit de gemeente”).

Laatste nieuws