0000

Terug naar overzicht

"Bergse Buren", Bergen op Zoom

Bergse Buren is een nieuwbouwproject in de wijk Het Fort/Zeekant in Bergen op Zoom. Stadlander en ERA Contour werken hier samen aan de ontwikkeling van een nieuw stukje wijk, waarbij de verbinding tussen de huidige en nieuwe bewoners van Fort/Zeekant centraal staat.

Dit is wonen in Bergse Buren
- Het volkse karakter van Fort/Zeekant in een nieuw jasje
- Ontmoeten staat centraal: in de voordeur of op straat
- Wonen in een groene omgeving, met twee parken
- Lage energielasten dankzij het principe van Nul-op-de-Meter (NOM)
- Op loopafstand van basisscholen en winkels, stadspark Kijk in de Pot en gezellige restaurants aan de Boulevard

De woningen
In Bergse Buren komen in totaal 118 woningen. Het wordt een leuke mix van 90 huur- en 28 koopwoningen, allemaal met dezelfde uitstraling. Kopen of huren? In Bergse Buren is volop keuze uit traditionele eengezinswoningen of levensloopbestendige woningen. Bij de levensloopbestendige woningen zijn alle basisvoorzieningen, zoals de keuken, badkamer en slaapkamer, op de begane grond. De eengezinswoningen bestaan uit twee verdiepingen en een zolder.

Aan de Paulus Buyslaan komen daarnaast ook nog acht twee-onder-een-kapwoningen (koop). Deze sluiten goed aan op de andere woningen in de straat.

Nul-op-de-Meter
Bijna alle huurwoningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de zonnepanelen op de woningen ongeveer evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Daarnaast zijn de woningen uitstekend geïsoleerd en worden ze op een duurzame manier verwarmd. De woningen hebben geen gasaansluiting meer.

Wonen in een groene omgeving
Bergse Buren belooft een groene woonbuurt te worden. De nieuwbouw grenst niet alleen aan het nieuwe Park Belvédère, maar ook de Schimmelpennincklaan wordt een groene zone. Groen zorgt voor extra koelte in de zomer. De aanleg van een wadi, een lage plek in het groen, helpt bij een flinke regenbui om het regenwater op te vangen. Het water kan dan langzaam de grond intrekken. Dit ontlast het riool en verbetert de bodemkwaliteit. De wadi zal het grootste deel van de tijd leegstaan en kan dan een leuke speelplaats voor kinderen zijn.

Bewoners parkeren hun auto’s straks in de binnenhoven achter de woningen. In de bestrating wordt rekening gehouden met groen door open tegels toe te passen. Zo kan ook hier het regenwater makkelijker de bodem in trekken. Bezoekers parken hun auto op straat.

Over de wijk
Het Fort/Zeekant is een echte volksbuurt. Het is een wijk met veel sociale contacten, waar de mensen nog tijd hebben voor een praatje op straat. Een tikkeltje avontuurlijk is de oudste sociale wijk van Bergen op Zoom ook, zo vertellen de verhalen over oude tijden, toen rivier de Schelde nog tot aan de randen van de wijk kwam. Het water is nog steeds dichtbij. Vrije tijd kun je doorbrengen in recreatiegebied de Binnenschelde, maar bijvoorbeeld ook in stadspark Kijk in de Pot en op sportcomplex De Markiezaten. In de wijk zelf is een winkelcentrum met twee supermarkten, een goedlopend wijkcentrum en het speelpark Amaliapark. 

Interesse?
De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Zorg dat u ingeschreven staat om in aanmerking te komen. Op de website van Bergse Buren vindt u een interesseformulier. Als u dat invult, houden we u op de hoogte van het verhuurproces.

Beschikbaarheid:
De huurwoningen worden aangeboden via Zuidwestwonen.nl. Zorg dat u ingeschreven staat bij Zuidwestwonen.nl. 

De koopwoningen worden aangeboden via www.bergseburen.nl

Start verhuur:
Vrijdag 13 mei vanaf 20.00 uur is het zover! Dan komen de eerste woningen in Bergse Buren online op www.zuidwestwonen.nl. Het gaat om 16 eengezinswoningen en 10 levensloopbestendige Nul-op-de-Meterwoningen in de sociale huur:

  • Van Slingelandtlaan 1 t/m 27 (oneven)
  • Van der Heimstraat 3 t/m 5 (oneven)
  • Schimmelpennincklaan 2 t/m 18 (even)

en 4 eengezinswoningen in de vrije sector huur:

  • Van Hoornbeekstraat 24 t/m 30 (even)

3 van deze vrije sector huurwoningen zijn Nul-op-de-Meter. 1 woning is Klaar voor Nul-op-de-Meter. Daar is (nog) geen mogelijkheid om voldoende energie op te wekken om volledig Nul-op-de-Meter te zijn. De woning is wel even energiezuinig en duurzaam als de Nul-op-de-Meter-woningen.


Foto's

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Afbeelding

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoning en Levensloopbestendige woning
Aantal woningen90 huurwoningen, 28 koopwoningen

Planning

Startdatum2021
Datum van opleveringtweede helft 2022
Start verhuurmei 2022: fase 1 (16 eengezinswoningen en 10 levensloopbestendige woningen in de sociale huur) en 4 eengezinswoningen (vrije sector huur)
Statusbouw gestart
Terug naar overzicht