0000

Terug naar overzicht

Vijverberg-Zuid, Bergen op Zoom

Wonen in het groen en aan het water. Dat is wat de nieuwe Vijverberg-Zuid in Gageldonk-West straks te bieden heeft. Stadlander en Lithos bouw & ontwikkeling bouwen hier samen 131 woningen. Het gaat om een mix van levensloopbestendige woningen, eengezinswoningen en appartementen. Er komen sociale huurwoningen, woningen in de vrije huursector en koopwoningen. Zo vinden verschillende doelgroepen straks samen hun thuis op de Vijverberg.

Dit is wonen in Vijverberg-Zuid:
-Wonen in een groene, parkachtige omgeving
-Op loopafstand van het nieuwe centrum met twee supermarkten, winkels, horeca, gezondheidscentrum en Huis van de Wijk
-Duurzaam en milieubewust wonen, dankzij het Nul-op-de-Meter (NOM)-principe en de circulaire nieuwbouw
-Mix in verschillende type woningen voor verschillende prijsklassen

De woningen
De nieuwe Vijverberg-Zuid bestaat uit een mix van verschillende woningen:

Appartementen
De appartementen zijn ruim opgezet, met een grote woonkamer en zonnige balkons. De woningen hebben een open keuken, een toiletruimte, een badkamer en 1, 2 of 3 slaapkamer(s). De appartementen zijn met een lift bereikbaar. Bij ieder appartement hoort een berging op de begane grond van het woongebouw.

Eengezinswoningen
In deze woningen liggen de keuken en woonkamer op de begane grond en de 3 slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping. De woningen hebben ook een zolder, waar een extra slaapkamer mogelijk is.

Levensloopbestendige woningen
Een levensloopbestendige woning is geschikt voor mensen in alle levensfasen. Alle belangrijke functies, zoals de keuken, woonkamer, badkamer en de hoofdslaapkamer, liggen in deze woningen op de begane grond. De woningen hebben daarnaast nog 2 slaapkamers op de eerste verdieping.

De woningen worden in verschillende fases gebouwd:
Fase 1 (oplevering 2022):
10 huur eengezinswoningen (vrije sector huur) -> in toewijzing, reageren kan niet meer
15 huurappartementen (vrije sector huur) -> start verhuur 29 april 2022, brochure
22 koopappartementen

Fase 2 (oplevering 2023):
12 huur levensloopwoningen (sociale huur)
6 huur eengezinswoningen (vrije sector huur)
22 koopappartementen

Fase 3 (oplevering 2024):
8 huur eengezinswoningen (vrije sector of sociale huur)
32 huur appartementen (sociale huur)

Straten:           
Waterleliestraat, Zonnedauwstraat, Anemoonstraat, Speenkruidstraat, Teunisbloemstraat


Een parkachtige omgeving
De Vijverberg dankt haar naam aan de mooie grote vijver die langs de wijk loopt. Deze vijver is in de Tweede Wereldoorlog aangelegd door de Duitsers om Canadese tanks tegen te houden. Nu vormt de Vijverberg een oase van rust, waar het heerlijk wonen is. Het gebied krijgt met de herontwikkeling een nieuwe indeling. Het park van de Vijverberg wordt op drie punten doorgetrokken tot in de wijk. Ook worden enkele straten verlegd, om ruimte te geven aan de nieuwbouw.

Nul-op-de-Meter
Alle woningen en appartementen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’. Daarnaast wekken zonnepanelen op het dak van de woningen energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Circulair bouwen
Circulair bouwen is een manier van bouwen waarbij zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen worden gebruikt. Deze nieuwe manier van bouwen gaat uit van de gedachte dat we de aarde niet te veel moeten uitputten. Veel traditionele bouwmaterialen worden nu nog gemaakt van grondstoffen die op den duur een keer op raken. Door materialen te hergebruiken belasten we onze aarde minder en helpen we ook nog eens de afvalberg te verkleinen.
Ook de sloop van de oude woningen op de Vijverberg-Zuid gebeurde zoveel mogelijk circulair. Bekijk de video: https://youtu.be/fs0WWXgCnpI.

Over Gageldonk-West
De wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom maakt een enorme verandering door. Sinds 2012 werken Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom samen aan de vernieuwing van de wijk. Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet, met brede lanen, veel groen en speelterreinen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Aan het Piusplein wordt gewerkt aan een nieuw centrum met twee supermarkten, winkels, horeca, een gezondheidscentrum en wijkcentrum.

Interesse?
De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Om te kunnen reageren op de woningen, moet u ingeschreven zijn bij Zuidwestwonen.nl. Maak uw interesse kenbaar door het interesseformulier in te vullen. U wordt dan op de hoogte gehouden van de start van de verhuur.
Meer weten over het project? Kijk op www.stadlander.nl/ik-zoek/nieuwbouw-en-renovatieprojecten/nieuwbouwprojecten/vijverberg-zuid-bergen-op-zoom-gageldonk-west 


Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

PlaatsBergen op Zoom

Kenmerken

WoningtypeAppartementen en grondgebonden woningen
Aantal woningentotaal in verhuur: 24 eengezinswoningen, 12 levensloopbestendige woningen en 47 appartementen (sociale huur en vrije sector) / Koop: 44 appartementen

Planning

Datum van oplevering2022-2024
Start verhuur29 april 2022: 15 appartementen Waterleliestraat (vrije sector huur)
Statusin voorbereiding
Terug naar overzicht