0000

Terug naar overzicht

Adriaen Pauwstraat/Anthony Duyckstraat, Fort Zeekant (Bergen op Zoom)

Aan de Anthony Duyckstraat en Adriaen Pauwstraat stonden verouderde eengezinswoningen. Die zijn begin 2021 gesloopt, om plaats te maken voor 18 nieuwe woningen. Daarin is het duurzamer en comfortabeler wonen. Deze sloop en nieuwbouw maakt deel uit van de grote wijkvernieuwing van de wijk Fort Zeekant.

Dit is wonen aan de Anthony Duyck- en Adriaen Pauwstraat:
-Uniek MorgenWonen-concept
-Lage energielasten dankzij het principe van Nul-op-de-Meter (NOM)
-Centraal gelegen in een gemoedelijke wijk
-Op loopafstand van basisscholen, stadspark Kijk in de Pot, het winkelcentrum aan het Oranjeplein en de voorzieningen aan de Boulevard

De woningen
Van niets naar een wind- en waterdichte woning in één dag. Dat is het unieke bouwconcept MorgenWonen van VolkerWessels. De woningen zijn in alle opzichten klaar voor morgen: ze zijn enorm duurzaam en milieubewust. Het grootste deel van de bouw wordt in de fabriek al voorbereid. Eenmaal op locatie is alleen de afwerking nog nodig. Dit vermindert het aantal vrachtwagenbewegingen en de overlast voor de buurt. Alle woningen zijn bovendien Nul-op-de-Meter (NOM) en dus erg energiezuinig.

De woningen bestaan uit twee woonlagen. Op de begane grond is de entree met toilet, een ruime woonkamer met aansluitend de keuken. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een luxe badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel aanwezig. Een vaste trap brengt je naar de (berg)zolder.

Nul-op-de-Meter
De woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de zonnepanelen op de woningen ongeveer evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Daarnaast zijn de woningen uitstekend geïsoleerd. Alle ramen bestaan uit drie lagen isolatieglas. De woningen zijn verder voorzien van een warmtepomp. Die haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat.

De omgeving
Fort-Zeekant is een echte volksbuurt. Het is een wijk met veel sociale contacten, waar de mensen nog tijd hebben voor een praatje op straat. Een tikkeltje avontuurlijk is de oudste sociale wijk van Bergen op Zoom ook, zo vertellen de verhalen over oude tijden, toen rivier de Schelde nog tot aan de randen van de wijk kwam. Het water is nog steeds dichtbij. Vrije tijd kun je doorbrengen in recreatiegebied de Binnenschelde, maar bijvoorbeeld ook in stadspark Kijk in de Pot en op sportcomplex De Markiezaten. In de wijk zelf vind je een winkelcentrum met twee supermarkten, een goedlopend wijkcentrum en het speelpark Amaliapark. 

Interesse?
De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Om te kunnen reageren op de woningen, moet je ingeschreven staan bij Zuidwestwonen.nl. Je kunt je interesse kenbaar maken door het interesseformulier in te vullen. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de start van de verhuur.


Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

PlaatsBergen op Zoom

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoningen
Aantal woningen18

Planning

Startdatumapril 2021
Start verhuurmedio mei 2021
Statusin aanbouw
Terug naar overzicht