0000

Terug naar overzicht

De Leeuwerik, Halsteren (Vogelenzang)

In het centrum van Halsteren, de Vogelenzang, is de afgelopen jaren veel gebeurd. Nu is het de beurt aan De Leeuwerik: een appartementsgebouw op de kop van het plein. 

De 'oude' Leeuwerik wordt gesloopt en in de plaats komen 45 nieuwe huurappartementen.

De Leeuwerik is het sluitstuk van de ontwikkelingen in Vogelenzang, het nieuwe dorpshart van Halsteren. Stadlander en bouwgroep Schrijver bouwen hier samen 45 nieuwbouw appartementen in de sociale huursector. De Leeuwerik heeft een prominente plek aan het nieuwe dorpsplein in Halsteren. De winkels van de Dorpsstraat, inclusief 2 supermarkten, bevinden zich op loopafstand. De woningen zijn goed bereikbaar, dankzij de nieuwe ontsluiting vanaf de Steenbergseweg.

Dit is wonen in de Leeuwerik:

  • Wonen aan Vogelenzang, het nieuwe dorpshart van Halsteren
  • Een afgesloten binnentuin
  • Op loopafstand van twee supermarkten, winkels en horeca
  • Duurzaam en milieubewust wonen

Het ontwerp

De Leeuwerik bestaat uit drie bouwdelen: het kopgebouw  van 4 verdiepingen en twee vleugels van 3 verdiepingen. Daarmee past het gebouw goed bij het dorpse karakter van Halsteren. De vleugels sluiten bovendien goed aan om de omliggende woongebouwen van de Merel en Nachtegaal.

De woningen

De appartementen zijn levensloopbestendig en geschikt voor mensen in alle levensfasen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken en zonnige balkons richting het dorpsplein van Vogelenzang, een toiletruimte, een badkamer en 2 slaapkamers. De appartementen zijn met een trap of lift bereikbaar. Bij ieder appartement hoort een buitenberging. Deze vind je in de binnentuin.

Wonen aan het dorpsplein

Het nieuwe dorpsplein is in 2019 feestelijk geopend als nieuwe hart van Halsteren. De dorpsraad en winkeliersvereniging hebben actief meegedacht over de invulling van het plein. Er zijn verschillende bankjes en zitranden geplaatst. De nieuwe horecagelegenheid in woongebouw de Merel zorgt eveneens voor een gezellige sfeer. Op het plein vinden met regelmaat evenementen en activiteiten plaats.

Nul-op-de-Meter

De merendeel van de woningen zijn Nul-op-de-Meter, andere zijn klaar voor Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’. Daarnaast wekken zonnepanelen op het dak van de woningen energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Over Vogelenzang

In Vogelenzang hebben Stadlander, PLUS Vastgoed en de gemeente Bergen op Zoom samengewerkt aan een levendig dorpshart voor Halsteren. Samen zorgen we voor een gebied waar het fijn wonen, winkelen en ontmoeten is. Vogelenzang heeft afgelopen jaren een enorme verandering doorgemaakt, aanleg van het dorpsplein, uitbreiding en vernieuwing van de twee supermarkten en aanleg van nieuwe parkeergelegenheid. Daarnaast zijn oude woningen gesloopt en gerenoveerd zodat deze weer klaar zijn voor de toekomst. Stadlander en gemeente Bergen op Zoom werken nu verder samen aan het laatste deel van de opgave, de ontwikkeling van de Leeuwerik.

Interesse?

De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Om te kunnen reageren op de woningen, moet u ingeschreven zijn bij Zuidwestwonen.nl. Maak uw interesse kenbaar door het interesseformulier in te vullen. U wordt dan op de hoogte gehouden van de start van de verhuur.


Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding

Algemeen

WijkCentrum
PlaatsHalsteren

Kenmerken

WoningtypeAppartementen
Aantal woningen45

Planning

Startdatumeind 2021 (onder voorbehoud)
Datum van opleveringzomer 2023 (onder voorbehoud)
Statussloopfase / nieuwbouw in voorbereiding
Terug naar overzicht