0000

Terug naar overzicht

De Ramerie, Bergen op Zoom-centrum

De Ramerie is een appartementsgebouw met 14 appartementen, in hartje centrum Bergen op Zoom. Het gebouw wordt ingrijpend gerenoveerd en verduurzaamd. Medio april 2022 worden de woningen opgeleverd.

De Ramerie heeft een lange geschiedenis. Het gebouw is nu toe aan een flinke opknapbeurt. Dat kan niet in bewoonde staat: binnenmuren en plafonds zijn verwijderd, er worden nieuwe kozijnen geplaatst en nieuwe keukens en badkamers.

Ook wordt het gebouw veel duurzamer: het dak wordt geïsoleerd, er komen zonnepanelen en al het glas wordt vervangen door isolatieglas. Er worden duurzame materialen gebruikt en extra aandacht besteed aan natuur en groen: op de fietsenstalling komt een sedum dak en in de verhoogde dakrand is plaats voor vleermuizen en gierzwaluwen. Ook wordt één van de gevels een groene gevel en de gezamenlijke tuin wordt opnieuw aangelegd. 

Naast al deze verbeteringen willen we dat het pand zijn historische uitstraling behoudt. We voegen daar ook nog wat aan toe: op de vernieuwde entree wordt het silhouet aangebracht van de voormalige Oranja Nassau-kazerne, die hier gevestigd was in de 19e eeuw.

Soort woningen:
14 appartementen met 1 slaapkamer

Doelgroep:
vanaf 18 jaar, maximaal 2 personen, geen inwonende kinderen

Verhuur:
De verhuur verloopt via Zuidwestwonen. Zorg dat u ingeschreven bent als woningzoekende bij Zuidwestwonen, en zorg dat uw inschrijving compleet en in orde is.
Hou de website in de gaten voor de start verhuur.

Interesse?
Kijk voor meer informatie op www.stadlander.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van de renovatie van De Ramerie? Vul dan dit interesseformulier in!

 


Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

WijkCentrum
PlaatsBergen op Zoom

Kenmerken

WoningtypeAppartementen
Aantal woningen14

Planning

Startdatumoktober 2021
Datum van opleveringapril 2022
Start verhuurnog niet bekend
Statuswerkzaamheden gestart
Terug naar overzicht