0000

Terug naar overzicht

Populierlaan (Gageldonk-West, Bergen op Zoom)

Aan de Populierlaan in de wijk Gageldonk-West maken 48 oude huurwoningen plaats voor 36 nieuwe, energiezuinige woningen. Dit worden 18 koopwoningen en 18 huurwoningen in de vrije sector. Hierdoor ontstaat er in de wijk een fijne mix tussen koop en huur.

Dit is wonen op de Populierlaan

- Wonen in een groene omgeving met het Piuspark en de Vijverberg-Zuid op loopafstand.
- Op loopafstand van het nieuwe winkelcentrum met 2 supermarkten, winkels, horeca, Huis van de Wijk en gezondheidscentrum.
- Centraal gelegen met station op loopafstand en dichtbij uitvalswegen richting A58.
- Wonen in een ondernemende wijk met veel speciaalzaken.
- Ruim aanbod in onderwijs met 4 scholen, waarvan 2 basisscholen.
- Wonen in een nieuwe duurzame en energiezuinige woning.

De woningen

De nieuwe woningen worden eengezinswoningen. Op de begane grond zijn de woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is bereikbaar met een vaste trap. Deze zolder biedt ruimte voor een eventuele extra slaapkamer en is voorzien van een dakraam. De woningen hebben een tuin van 9 meter diep.

Nul-op-de-Meter

Alle woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dit wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Zo zijn de woningen erg goed geïsoleerd. De woningen krijgen zonnepanelen op het dak die de energie voor de woning opwekken. Er is geen gasaansluiting meer, maar wel een warmtepomp. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Dat wordt omgezet in warmte, die gebruikt wordt om de woning te kunnen verwarmen en de woning van warm water te kunnen voorzien.

Werkzaamheden en planning

Samen met De Kok Bouwgroep, Induco en P. Jansen Installatie Techniek B.V (allemaal uit Bergen op Zoom) gaan wij aan de slag. In februari 2021 is gestart met de sloop van de huidige woningen. Daarna is het terrein klaar gemaakt om daarop te bouwen. In het najaar van 2022 startten we met de bouw van de woningen. Naar verwachting worden de woningen in november 2023 opgeleverd. 

Over Gageldonk-West

Van een typische na-oorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet, met brede lanen, veel groen en speelterreinen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Je vindt hier maar liefst 4 scholen, waarvan 2 basisscholen. Het station en het centrum van Bergen op Zoom zijn op loopafstand. Met de auto bent u in 5 minuten op de snelweg A58 of in het bosrijke buitengebied van Bergen op Zoom. Meer informatie over Gageldonk-West: www.wijmakendewijk.nl

Interesse?

De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Om te kunnen reageren op de woningen, moet u ingeschreven zijn bij Zuidwestwonen.nl
De verhuur start donderdag 26 januari 2023. Vanaf 20.00 uur worden de eerste
9 woningen geadverteerd op Zuidwestwonen via een verzameladvertentie.
Reageren kan tot zondag 29 januari 2023, 19.00 uur.

De volgende 9 woningen komen in verhuur vanaf dinsdag 31 januari 20.00 uur. Op deze woningen kunt u reageren tot vrijdag 3 februari 19.00 uur.

Woningtypes en huurprijzen:

- 14 tussenwoningen (type B): netto huurprijs: € 930,- exclusief servicekosten à € 3,50 en EnergiePrestatieVergoeding à € 130,-.
- 2 eindwoningen (type A): netto huurprijs: € 981,- exclusief servicekosten à € 3,50 en EnergiePrestatieVergoeding à € 130,-.
- 2 hoekwoningen (type D): netto huurprijs: € 999,- exclusief servicekosten à € 3,50 en EnergiePrestatieVergoeding à € 138,-.

Voor alle woningen gelden de volgende voorwaarden:
- vanaf 18 jaar
- vanaf 2 personen
- de woningen worden aangeboden in de vrije huursector. Huurtoeslag is op deze woningen niet mogelijk. In deze inkomenstabel kunt u zien of u met uw inkomen in aanmerking komt voor deze huurwoningen.
- voor de toewijzing is een inkomensverklaring 2021 nodig. Voeg deze alvast toe aan uw inschrijving bij Zuidwestwonen.nl

De woningen worden volgens de volgende modellen aangeboden:

Inschrijfduur
De woningzoekende die het langst staat ingeschreven krijgt de woning als eerste aangeboden.

Eerste reactie
De woningzoekende die als eerste reageert krijgt de woning aanboden. Naar inschrijfduur wordt nu niet gekeken.

Loting
Uit alle reacties selecteert het systeem de gelukkige kandidaat door loting. Ook hier kijken we dus niet naar inschrijfduur.

 


Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding

Algemeen

PlaatsBergen op Zoom

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoningen
Aantal woningen18 huurwoningen (vrije sector), 18 koopwoningen

Planning

Startdatumnajaar 2022
Datum van opleveringeind 2023
Start verhuur26 januari 2023 en 31 januari 2023
Statusin aanbouw
Terug naar overzicht