0000

Terug naar overzicht

De Dempo, Vlissingen

De Dempo is de tweede deellocatie in de Scheldewijk, waar l'escaut woonservice de komende jaren tweehonderd huurwoningen bouwt. Op locatie De Dempo bouwt l’escaut tachtig sociale huurappartementen voor de doelgroep 55+, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. 

De Dempo

De komende tien jaar bouwt l’escaut woonservice tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid. De ontwikkeling van De Dempo is de tweede deellocatie in de Scheldewijk. Gelegen achter het bestaande complex van l’escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het Stumphiuspark. l’escaut bouwt hier tachtig sociale huurappartementen voor de doelgroep 55+, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. 

Planning
In januari 2021 startte l’escaut met de ontwikkelfase. In september 2021 tekenden l’escaut en De Kok Bouwgroep een overeenkomst voor de nieuwbouw van De Dempo. De bouw is in het derde kwartaal van 2022 gestart. De eerste appartementen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd.  

De appartementen
De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op. 

Het terrein tussen het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo richt l’escaut opnieuw in. Zo krijgen beide complexen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen)inrichting. Het parkeerterrein wordt afgesloten met een slagboom. Alleen bewoners van het bestaande complex en van De Dempo kunnen hier dan parkeren.

Over het Scheldekwartier
De Dempo ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water... Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand.

Het Scheldekwartier biedt woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklasse en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.

Interesse?
De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Om te kunnen reageren op de woningen, moet u ingeschreven zijn bij Zuidwestwonen.nl

 

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland. 
Dit project is mede mogelijk gemaakt in het kader van de Regio Deal door middel van een bijdrage vanuit de Regio Envelop van het Rijk.

 


Foto's

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding

Algemeen

PlaatsVlissingen

Kenmerken

WoningtypeAppartementen
Aantal woningen80

Planning

Startdatumjuli 2022
Datum van opleveringvanaf eind 2023
Terug naar overzicht