0000

Hoe werkt het?

Zoekt u een woning?

Welkom bij Zuidwestwonen!

Vind hier uw woning in Zeeland of West-Brabant

Zo werkt het

Wilt u een woning huren of kopen in Zeeland of West-Brabant? Of zoekt u een garage of parkeerplaats? U bent bij Zuidwestwonen aan het juiste adres. Schrijf in en reageer op het aanbod!

Hoe Zuidwestwonen werkt, vindt u hier of ga direct naar:

huurwoningen - koopwoningen - garage/parkeerplaats - nieuwbouw

Inschrijven

Schrijf u in als woningzoekende

Ziet u zich al wonen in Zeeland of West-Brabant? De eerste stap om dit waar te maken, is door u in te schrijven als woningzoekende. Alleen dan kunt u reageren op het beschikbare huuraanbod. Uw inschrijving kost € 17,50 per jaar en is maximaal 3 jaar geldig.

Nu inschrijven

Bent u al ingeschreven bij Zuidwestwonen? Log dan in via de knop rechtsboven.

Gegevens en documenten uploaden

Houd uw gegevens actueel en zorg dat uw documenten compleet zijn

Voordat u een woning kunt zoeken, hebben wij een aantal gegevens en documenten van u nodig. Alle woningcorporaties moeten zich namelijk aan regels van de overheid houden. Alleen met uw juiste gegevens weet de woningcorporatie of ze u een woning mogen aanbieden.

Deze gegevens zijn altijd nodig:

• inkomensverklaring van de belastingdienst

• loonstroken en/of uitkeringsspecificaties en/of pensioenoverzichten. 
Bent u ondernemer? Dan is een uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig en een omzetprognose.

• uw leeftijd

• de grootte van uw gezin

• adreshistorie (op te vragen bij uw gemeente)

• verhuurdersverklaring (als u nu ook in een huurwoning woont)

De hoogte van uw inkomen en het inkomen van uw partner, als u die heeft, bepaalt welke woning u kunt huren. Ook telt uw leeftijd mee en het aantal meeverhuizende personen. Dit heet Passend Toewijzen. Deze regels zijn door de overheid vastgesteld.

Een inkomensverklaring vraagt u gratis aan via de Belastingtelefoon: 0800-0543 (met uw BSN-nummer) of digitaal via www.belastingdienst.nl (met uw DigiD).

 

Let op: zoekt u alleen een garage? Dan hebben wij alleen een loonstrook en/of uitkeringsspecificatie van u nodig.

zoekprofiel en tipberichten

Vul uw zoekprofiel in en ontvang tipberichten

Wilt u bericht ontvangen wanneer er woningen op de website komen die passen bij uw wensen? Maak dan een zoekprofiel aan. Dit doet u via uw persoonlijke pagina 'mijn overzicht'. In dit zoekprofiel kunt u uw woonwensen aangeven, zoals het aantal slaapkamers of welke wijk uw voorkeur heeft.

Heeft u het zoekprofiel ingevuld én u voldoet aan de voorwaarden van een woning? U ontvangt 's middags vanaf 17.00 uur tipberichten van woningen die dezelfde avond om 20.00 uur online komen.

Reageren

Reageren op een woning

U reageert op het woningaanbod via deze website. U kunt direct via het actueel aanbod reageren, maar het makkelijkste is om eerst in te loggen. Op uw "Mijn Overzicht" pagina ziet u een knop "Passend aanbod". Hier ziet u alle woningen waarop u mag reageren. Woningen die passen bij uw woonwensen staan bovenaan.

Wilt u meer weten over een woning? Klik op de advertentie. Hier vindt u informatie over de woning en de wijk. Wilt u in aanmerking komen voor de woning? Onderaan de pagina klikt u op de knop "reageer".

Uw kans op (snel) een woning

Iedereen evenveel kans op een woning

De woningen op Zuidwestwonen bieden de corporaties op verschillende manieren aan. Zo krijgt iedereen evenveel kans op een woning. We gebruiken de volgende manieren:

Inschrijfduur

Eerste reactie

Loting

Snelle reageerder

Wens & Wacht

Op basis van bovenstaande manieren selecteert het systeem een eerste kandidaat voor een woning. Accepteert deze persoon de woning niet, dan is de volgende kandidaat aan de beurt.

Lees hier meer over de manieren van volgordebepaling.

Online uw reacties volgen

Uw positie bekijken voor een woning

Heeft u gereageerd op een woning? U kunt uw reactie volgen via de pagina "Mijn Overzicht-Mijn reacties". Hier ziet u op welke plaats u staat voor de woning. Ook kunt u zien aan de hoeveelste kandidaat de woning is aangeboden en of u dus nog kans maakt.

Krijgt u de woning aangeboden? Dan ontvangt u hiervan een e-mail. Dat kan zijn als u bovenaan de lijst bent geëindigd óf als een eerdere kandidaat de woning heeft geweigerd. Deze informatie vindt u ook op de pagina "Mijn Overzicht-Aangeboden woningen". U heeft 24 uur de tijd om te laten weten of u interesse heeft in de woning. Is dit het geval? Dan controleert de medewerker van desbetreffende woningcorporatie uw gegevens en documenten.

U krijgt de woning definitief aangeboden als uw gegevens en documenten in orde zijn. Dan kunt u ook de woning bezichtigen. Na de bezichtiging laat u via deze website weten of u de woning accepteert. Dit doet u via de pagina "Mijn Overzicht-Aangeboden woningen".

Zijn uw gegevens en/of documenten niet in orde? U krijgt de woning dan niet definitief  aangeboden. U krijgt alleen bericht als u een woning aangeboden krijgt. Geen mail ontvangen? Dan bent u (nog) niet aan de beurt.

Heeft u nog vragen?

Vind online het antwoord

Op de pagina Vraag en antwoord vindt u alle informatie die u nodig heeft als woningzoekende.

Heeft u toch nog vragen? Vul ons contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 085 4831700 (tussen 8.30 en 12.30 uur). Wij helpen u graag!