Huurkorting mogelijk


Kom ik hier ook voor in aanmerking?

Als u een woning gaat huren kunt u in aanmerking komen voor een eventuele huurkorting. De hoogte van de korting is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Waarom huurkorting mogelijk?

Vanaf 1 januari 2016 stelt de overheid inkomensgrenzen voor het toewijzen van sociale huurwoningen. Dit wordt passend toewijzen genoemd. Hiermee wil de overheid voorkomen dat huishoudens met lage inkomens in te dure woningen terecht komen. Woningzoekenden die recht hebben op huurtoeslag kunnen daardoor alleen reageren op woningen tot een bepaalde huurprijs.

Om de kansen voor deze groep woningzoekenden te vergroten, kunnen deelnemende corporaties op www.zuidwestwonen.nl een woning aanbieden met een zogenoemde “huurkorting”. Huurkorting houdt in dat u in een aantal gevallen een woning bij de corporatie kunt huren tegen een lagere maandelijkse huurprijs. Op dit moment passen de woningcorporaties Zeeuwland, R&B Wonen en Stadlander "huurkorting" toe.

In de advertentie kunt u zien of u in aanmerking komt voor een huurkorting. De korting krijgt u te zien als u bent ingelogd op www.zuidwestwonen.nl. De huurprijs wordt berekend en getoond op basis van uw inschrijfgegevens. De korting is afhankelijk van uw persoonlijke situatie met betrekking tot het inkomen en gezinssamenstelling.

 

(NB. Getoonde foto's zijn slechts voorbeelden)