In verband met Goede Vrijdag en tweede Paasdag zijn wij vrijdag 19 april en maandag 22 april niet bereikbaar.

Namens alle collega,s van Zuidwestwonen wensen wij u fijne paasdagen.

Nieuwbouwproject


Zilverschoonplein te Bergen op Zoom

De ontwikkeling aan het Zilverschoonplein maakt onderdeel uit van de vernieuwing van de wijk Gageldonk-West. Op deze locatie stonden de voormalige schoolgebouwen van de Driemaster. De Van Grunsvengroep bouwt voor Stadlander 24 nul-op-de-meter (NOM) woningen, waarvan er 10 levensloopbestendig worden uitgevoerd. De overige huurwoningen zijn traditioneel uitgevoerd met twee bouwlagen en een kap. 

Daarnaast bouwt de Van Grunsvengroep 8 koopwoningen.

Straat:

Zilverschoonplein, Ganzerikstraat, IJfstraat

Dit is wonen aan het zilverschoon:

·         Op loopafstand van het winkelcentrum aan het Piusplein

·         Wonen in een rustige omgeving

·         Eigen parkeerplaats op binnenterrein

·         Lage en stabiele energielasten dankzij het Nul-op-de-Meter (NOM)-principe

Woonsoorten geschikt voor diverse doelgroepen en prijsklasse

De woningen:

De woningen zijn ruim van opzet en beschikken allemaal over een eigen achtertuin met buitenberging, grenzend aan het binnenterrein, waar voor iedere woning een parkeerplaats beschikbaar is. Er zijn twee type woningen aan het Zilverschoon:

·         Eengezinswoning

Bij de reguliere eengezinswoningen bevinden de keuken en woonkamer zich op de begane grond; de slaapkamers en badkamer op de verdieping. De woningen hebben tevens een zolder waar het mogelijk is om een slaapkamer te realiseren.

·         Levensloopbestendige woningen

Een levensloopbestendige woning is geschikt voor bewoning in vele levensfasen, mogelijk (met een aanpassing) ook voor mensen met een lichamelijke beperking of met een zorgbehoefte. Het is een woning waarbij de belangrijkste ruimtes, zoals keuken, badkamer, wasruimte, woonkamer en hoofdslaapkamer, zich op de begane grond bevinden. De hoogteverschillen van buiten naar binnen bedragen maximaal 20 mm en de overgang tussen interne ruimten is drempelloos. De woningen hebben daarnaast nog twee slaapkamers op de verdieping. 

 

Nul-op-de-Meter
Alle woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’ aangetrokken. Daarnaast wekken de zonnepanelen op het dak van de woningen energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Woonomgeving

De wijk was de eerste naoorlogse woonwijk van Bergen op Zoom, met een eigen kerk en winkelcentrum. Nog steeds kunt u op het Piusplein terecht voor al uw dagelijkse boodschappen. De wijk Gageldonk ligt op loopafstand van de binnenstad, waar u volop winkels en gezellige terrassen vindt. Moet u verder van huis? Dan brengen de trein en bus u vanaf het nabijgelegen NS-station naar uw bestemming. Meer informatie over Gageldonk-West vindt u op www.wijmakendewijk.nl

Interesse?

Wilt u t.z.t. meer informatie ontvangen van dit nieuwbouwproject? Vult u dan het interesseformulier in. 

De verkoop van de koopwoningen verloopt via Helmig Makelaardij. Start van de verkoop is oktober 2018

Overzicht nieuwbouwprojecten